Saturday, September 26, 2015

Broccoli-Cauliflower Puree with Parmesan

Att tillsätta parmesan eller någon annan smakrik ost till grönsaksmos blir mycket gott och det piffar liksom upp hela maträtten. Hur brukar du smaksätta grönsaksmos? Kom gärna med tips och inspirera mig och alla andra som läser här. 

Adding parmesan or some other strong tasting cheese to vegetable puree is very good and it lifts up the entire dish. How do you flavor your vegetable puree? Please give tips and inspire me and everyone else who reads my blog.


Broccoli- och blomkålmos med smak av parmesan

200 g broccoli
200 g blomkål
riven parmesanost
smör
salt
peppar

Koka broccoli och blomkål mjukt. Häll av kokvattnet och mosa med en stavmixer. Tillsätt ost, smör, salt och peppar och mixa till en slät mos. 


Broccoli-Cauliflower Puree with Parmesan

200 g broccoli
200 g cauliflower
grated parmesan cheese
butter
salt
pepper

Boil the broccoli and cauliflower soft. Drain the cooking water and mix with a hand blender. Add the cheese, butter, salt and pepper and mix to a smooth puree.

7 comments:

 1. Jag brukar koka blomkålen i vatten med grönsaksbuljong i. Det blir supergott!

  ReplyDelete
 2. Så gott:) Skulle säkert göra det nästan genast men just nu är det inte sesong för blomkål eller broccoli.Det finns nog men de är just nu dyra och ser inte så bra ut som då när det är litet kyligare.Därför väntar jag så på vintern;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Snart så, den som väntar på något gott....Ha en bra dag!

   Delete
 3. Yummie yummie yummie : ) kram Sofia

  ReplyDelete
 4. Vi har just haft broccolimos till fiskmiddagen och vi smaksatte den med citron och någras klickar philadelphiaost. Men vi har även haft i vitlök vid något tillfälle, fetaost passar och bra att smula ner. Det beror sig ofta på vad det är vi ska äta grönsaksmoset till.
  Hoppas våra tips kan komma till användning,
  kramar

  ReplyDelete