Wednesday, August 5, 2015

Shakshuka

Det här är en rolig maträtt med ägg som får koka i en tomatsås. Dessutom blir det inte mycket disk då en stekpanna är allt du behöver. Har du testat? 

This is a funny dish right with egg which are boiled in a tomato sauce. All you need is a frying pan, so there is not much dishes to was up. Have you tried?



Shakshuka
2 portioner

1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 gul paprika, hackad
1-2 färska tomater, hackade
400 g burk hackade tomater i tomatjuice, sockerfri
salt
peppar
chili
3-4 ägg
persilja, färsk
riven ost

Värm en djup stekpanna med kokosolja. Tillsätt lök och vitlök och stek några minuter. Tillsätt sedan paprika och färska tomatbitar, stek i 10 minuter. Häll i burktomaterna och låt sjuda 15 minuter. Krydda efter smak. Kläck äggen ovanpå såsen och låt sjuda. När äggen är nästan färdiga lägg på ett lock i ett par minuter. Ta bort från värmen och strö på persilja och riven ost. 


Shakshuka
2 portions

1 onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1 yellow pepper, chopped
1-2 fresh tomatoes, chopped
400g canned chopped tomatoes in tomato juice, unsweetened
salt
pepper
chili
3-4 eggs
parsley, fresh
grated cheese

Heat a deep frying pan with coconut oil. Add onion and garlic and fry for a few minutes. Then add the peppers and fresh tomato pieces, fry for 10 minutes. Add the canned tomatoes and let simmer for 15 minutes. Season to taste. Put the eggs on top of the sauce and let simmer. When the eggs are almost ready put a lid on for a few minutes. Remove from the heat and sprinkle with parsley and grated cheese.

2 comments:

  1. Gott och smidigt låter de som! Perfekt med lätta lunchrätter när vardagslivet kryper sig på och dags laga mat på kort tid.
    Kramar

    ReplyDelete