Sunday, August 9, 2015

Sesame Crisp Bread

Det finns många olika recept på fröknäcken, och vad de alla har gemensamt är att de är otroligt goda och beroendeframkallande. Om du gillar smaken av sesamfrön är dessa för dig. 

There are many different recipes for crisp breads, and what they all have in common is that they are incredibly good and addictive. If you like the taste of sesame seeds these are for you.



Sesamknäcke
inspiration från lesscarbs.se

3 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl riven ost
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
2 ägg
0.5 tsk salt 
flingsalt att toppa knäcket med

Blanda ihop alla ingredienser i en skål och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö flingsalt på toppen. Ställ in i ugnen 170 C grader i 20 minuter. Ta ut ugnen och skär försiktigt i önskad form på kexen. Sänk sedan värmen till 140 C grader och grädda i 40 minuter till. Ta ut knäcket och känn att det är torrt. Du kan låta det knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt tills ugnen är sval.


Sesame Crisp Bread
inspiration from lesscarbs.se

3 dl sesame seeds
1 dl sunflower seeds
1 dl grated cheese
1 tbsp Fiberhusk
1 dl water
2 eggs
0.5 tsp salt
salt flakes to garnish

Mix together all ingredients in a bowl and spread on a baking sheet lined with parchment paper. Sprinkle sea salt on top. Put in the oven, 170 degrees C for 20 minutes. Take out of the oven and carefully cut into the desired shapes. Then lower the oven heat to 140 degrees C and bake for 40 minutes. Remove the crisp bread and feel that it is dry. You can leave the crisp bread in the oven with the oven door slightly open until the oven is cool.

2 comments: