Do you avoid carbohydrates or just want to try different pizza base, this is a recipe for you. The base gets a bread-like texture as it contains coconut flour and I think it was good. Of course it is not as a usual pizza base with yeast and flour, but a good substitute in any case.
Pizzabotten, LCHF
2 ägg
2 msk philadelphiaost
1 dl vatten
2 tbsp kokosolja
4 msk kokosmjöl
1,5 msk psylliumhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk oregano
1/4 tsk salt
Vispa äggen och osten pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills blandat. Låt vila i 5-10 minuter. Häll smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper (jag använde 2 st bakformar á 20 x 20 cm) och förgrädda i 10 minuter i 175 C graders ugn. Ta bort från ugnen och höj ugnstemperaturen till 225 C. Bred tomatsås och fyllning enligt önskemål på pizzabotten. Grädda i ytterligare 10 minuter.
Pizza Crust, LCHF
2 eggs
2 tbsp philadelphia cheese
1 dl water
2 tbsp coconut oil
4 tbsp coconut flour
1.5 tbsp psyllium husk
1 tsp baking powder
1 tsp oregano
1/4 tsp salt
Whisk the eggs and cheese until fluffy. Add the rest of the ingredients and stir until combined. Let rest for 5-10 minutes. Pour the batter onto a baking sheet lined with parchment paper (I used 2 baking dishes á 20 x 20cm) and pre-bake for 10 minutes in 175 C degree oven. Remove the base from the oven and raise the oven temperature to 225 C. Spread tomato sauce and your choice of filling on the pizza base. Return to the oven and bake for another 10 minutes.
4 Comments
Jag har faktiskt inte provat att göra pizzabotten på annat än det vanliga traditionella sättet, men funderar på blomkålsbotten. Den här varianten verkar också spännande! Kram!
ReplyDeleteBlomkålsbotten är också gott. Kram
DeleteDin pizza ser fin ut och jag råkar ha kokosmjöl i skåpet;D
ReplyDeleteTack Jael! Hoppas du gillar den om du bestämmer dig för att testa receptet.
Delete