Undviker du kolhydrater eller annars bara vill testa olika pizzabotten är detta ett recept för dig. Bottnet får en brödliknande konsistens då det innehåller kokosmjöl och jag tycker att det blev gott. Klart att det inte är som vanligt pizzabotten med jäst och mjöl, men ett bra substitut i alla fall.

Do you avoid carbohydrates or just want to try different pizza base, this is a recipe for you. The base gets a bread-like texture as it contains coconut flour and I think it was good. Of course it is not as a usual pizza base with yeast and flour, but a good substitute in any case.


Pizzabotten, LCHF

2 ägg
2 msk philadelphiaost
1 dl vatten
2 tbsp kokosolja
4 msk kokosmjöl
1,5 msk psylliumhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk oregano
1/4 tsk salt

Vispa äggen och osten pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills blandat. Låt vila i 5-10 minuter. Häll smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper (jag använde 2 st bakformar á 20 x 20 cm) och förgrädda i 10 minuter i 175 C graders ugn. Ta bort från ugnen och höj ugnstemperaturen till 225 C. Bred tomatsås och fyllning enligt önskemål på pizzabotten. Grädda i ytterligare 10 minuter.


Pizza Crust, LCHF

2 eggs
2 tbsp philadelphia cheese
1 dl water
2 tbsp coconut oil
4 tbsp coconut flour
1.5 tbsp psyllium husk
1 tsp baking powder
1 tsp oregano
1/4 tsp salt

Whisk the eggs and cheese until fluffy. Add the rest of the ingredients and stir until combined. Let rest for 5-10 minutes. Pour the batter onto a baking sheet lined with parchment paper (I used 2 baking dishes á 20 x 20cm) and pre-bake for 10 minutes in 175 C degree oven. Remove the base from the oven and raise the oven temperature to 225 C. Spread tomato sauce and your choice of filling on the pizza base. Return to the oven and bake for another 10 minutes.