En krämig ostpaj som smälter i munnen är så gott. Den här pajen är glutenfri, då jag använde mandelmjöl i pajskalet. Servera gärna sallad till!

A creamy cheese pie that melts in your mouth is so good. This pie is gluten-free, because I used almond flour in the pie crust. Serve with a fresh salad!


Ostpaj 

pajskal
50 g smör, kallt
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 ägg

fyllning
3 ägg
ca 250 g ost, riven
2 dl grädde
0.5 tsk salt
nypa svartpeppar

För pajskalet blanda smör, mandelmjöl, fiberhusk och salt till en smulig massa. Ha sedan i ägget och blanda tills allt är kombinerat. Tryck degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ i frysen för 10 minuter. Grädda pajskalet i 175 C graders ugn i 10 minuter. 

Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet. Toppa med. t.ex. tomatskivor. Grädda nu i 200 C grader ca 25 minuter.


Cheese Pie

pie crust
50 g butter, cold
3 dl almond flour
1 tbsp psyllium
1 pinch of salt
1 egg

filling
3 eggs
250 g cheese, grated
2 dl heavy cream
0.5 tsp salt
pinch of black pepper

For the pie crust mix the butter, almond flour, psyllium and salt into a crumbly mixture. Add the egg and mix until well combined. Press the dough in a pie tin with removable rim. Place in the freezer for 10 minutes. Bake the pie crust in 175 degrees C oven for 10 minutes.

Mix all ingredients for the filling and pour into the pre-baked pie crust. Top with. e.g. tomato slices. Bake now in 200 degrees C for about 25 minutes.