A creamy cheese pie that melts in your mouth is so good. This pie is gluten-free, because I used almond flour in the pie crust. Serve with a fresh salad!
Ostpaj
pajskal
50 g smör, kallt
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 ägg
fyllning
3 ägg
ca 250 g ost, riven
2 dl grädde
0.5 tsk salt
nypa svartpeppar
För pajskalet blanda smör, mandelmjöl, fiberhusk och salt till en smulig massa. Ha sedan i ägget och blanda tills allt är kombinerat. Tryck degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ i frysen för 10 minuter. Grädda pajskalet i 175 C graders ugn i 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet. Toppa med. t.ex. tomatskivor. Grädda nu i 200 C grader ca 25 minuter.
Cheese Pie
pie crust
50 g butter, cold
3 dl almond flour
1 tbsp psyllium
1 pinch of salt
1 egg
filling
3 eggs
250 g cheese, grated
2 dl heavy cream
0.5 tsp salt
pinch of black pepper
For the pie crust mix the butter, almond flour, psyllium and salt into a crumbly mixture. Add the egg and mix until well combined. Press the dough in a pie tin with removable rim. Place in the freezer for 10 minutes. Bake the pie crust in 175 degrees C oven for 10 minutes.
Mix all ingredients for the filling and pour into the pre-baked pie crust. Top with. e.g. tomato slices. Bake now in 200 degrees C for about 25 minutes.
5 Comments
Mums,så gott:)
ReplyDeleteåhhh så gott det ser ut finis : ) kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
DeleteAbsolut den bästa pajdegen vi vet, dem blir verkligen god och är så lättarbetad! Pajen ser väldigt god ut.
ReplyDeletekramar
Ja, verkligen god och lättarbetad. Kram
Delete