Idag bjuder jag på en gratäng med blomkål och broccoli. Passar bra tillsammans med vegetariska biffar, så som jag gjorde eller med kött/fisk om man så föredrar. 

Today, I give you a recipe for a gratin of cauliflower and broccoli. It goes well with vegetarian patties, or with meat / fish if preferred.


Blomkål-Broccoligratäng

500g blomkål och broccoli
1 ägg
2 dl grädde
1,5 dl riven ost
1 röd lök, hackad
0,5 tsk salt
svartpeppar
vitlökspulver

Förväll blomkål och broccoli i några minuter i saltat vatten. Häll bort vattnet och lägg grönsakerna i en ugnsform. Vispa ihop ägg, grädde, ost och kryddor. Häll äggstanningen över grönsakerna och sätt in i 200 graders ugn i ca 25 minuter. 


Cauliflower-Broccoli Gratin

500g cauliflower and broccoli
1 egg
2 dl cream
1.5 dl grated cheese
1 red onion, chopped
0.5 tsp salt
black pepper
garlic powder

Parboil the cauliflower and broccoli for a few minutes in salted water. Drain the water and put the vegetables in a oven dish. Whisk together egg, cream, cheese and spices. Pour the egg mixture over the vegetables and place in 200 degree oven for about 25 minutes.