Den här gratängen är så god och jag tycker faktiskt att den är godare än potatisgratäng. Jag använde mig av en smaksatt färskost och jag tror att den var en av orsakerna att gratängen blev så god. Den blev genast en favorit och jag kommer göra den snart igen. Jag serverade gratängen tillsammans med zucchinibiffar, vilka ni får recept på imorgon. 

This gratin is so good, in fact I think it is tastier than potato gratin. I used a flavored cream cheese and I think it was one of the reasons that the gratin turned out be so good. This immediately became a favorite, and I will make it again soon. I served the gratin with zucchini patties, which recipe I will post tomorrow.



Vitkålsgratäng

300 g vitkål
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad fint
1,5 dl grädde
150 g färskost med smak av örter och vitlök
0,5 tsk salt
peppar 
1 dl ost, riven

Skiva vitkålen och stek den tillsammans med lök och vitlök i kokosolja några minuter.
Blanda sedan i grädde, färskost, salt och peppar. Rör runt tills färskosten smält. Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost. Grädda i 175 C ca 30 minuter. 


Cabbage Gratin

300 g white cabbage
1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped finely
1.5 dl cream
150 g cream cheese flavored with herbs and garlic
0.5 tsp salt
pepper
1 dl cheese, grated

Slice the cabbage and fry it with onion and garlic in coconut oil a few minutes.
Then mix in the cream, cream cheese, salt and pepper. Stir until cream cheese is melted. Pour the mixture into an ovenproof dish and sprinkle with grated cheese. Bake at 175 C for about 30 minutes.