Friday, July 10, 2015

Pea Hummus

Har du gjort hummus på ärtor? Jag tycker att det blir jättegott och smakar inte för mycket ärter. Jag valde att använda jordnötssmör istället för tahini och det blev hur gott som helst. Hummusen passar bra på bröd i pita med falafel eller som dipp till grönsaker. 

Have you made hummus on peas? I think it is delicious and the pea taste don not take over. I chose to use peanut butter instead of tahini and it was so good. Hummus goes well on bread, in pita bread with falafel or as a dip for vegetables.


Pea Hummus

200 g cooked peas
1 garlic clove
1 tbsp peanut butter
squeeze of lemon 
1 tbsp chickpeas, cooked
1 tbsp oil
1-2 tbsp water

Mix all the ingredients with a hand blender in a bowl. Add more water if needed. Transfer to a jar and store in the fridge.



Ärthummus

200 g kokta ärter
1 vitlöksklyfta
1 msk jordnötssmör
en skvätt av citron
1 msk kikärtor, kokta
1 msk olja
1-2 msk vatten

Blanda alla ingredienser med en stavmixer i en skål. Tillsätt mer vatten om det behövs. Överför till en burk och förvara i kylen.

6 comments:

  1. Oj! Det här måste jag absolut testa! :)

    ReplyDelete
  2. Hummus är mums! Låter spännande med jordnötssmör i.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det! Jordnötssmör är så gott :)

      Delete
  3. jag ÄLSKAR hummus och jag älskar din fina mat/bak blogg : ) kram Sofia

    ReplyDelete