Wednesday, June 10, 2015

Tofu Veggie Peanut Butter Sauce

Jordnötssmör behövs nödvändigtvis inte bara användas som topping på gröt, i smoothies, i bakverk utan kan även användas i maträtter. Jag tycker att smöret ger en god och krämig smak till såsen. Har du testat att ha i jordnötssmör i maträtter?

Peanut butter is not necessarily only just used as a topping on porridge, in smoothies, in baked goodies, but can also be used in savoury dishes. I think that the butter gives a good and creamy taste to the sauce. Have you tried using peanut butter in savoury dishes?


Tofu Veggie Peanut Butter Sauce
2 portions

sauce
4 tbsp water
2 tbsp peanut butter
2 tsp soy sauce
2 tsp garlic-ginger paste
0,5 tsp red curry paste or sambal oelek

tofu
250 g firm tofu, diced
2 tsp coconut oil
1 small red onion, chopped
1 tomato, chopped
2 dl vegetables, I used peas, carrots and corn

For the sauce, whisk water, peanut butter, soy sauce, and garlic-ginger paste in a bowl.
Heat oil in a large skillet. Add the onion, tomato and tofu and fry until the pieces begin to turn golden brown. Add the vegetables and the sauce. Cook for 5 minutes. Serve with rice / quinoa / tortilla.


Tofu Grönsaks Jordnötssmörsås
2 portioner

sås
4 msk vatten
2 msk jordnötssmör
2 tsk sojasås
2 tsk vitlöks-ingefärapasta
0,5 tsk röd currypasta eller sambal oelek

tofu
250 g fast tofu, tärnad
2 tsk kokosolja
1 liten rödlök, hackad
1 tomat, hackad
2 dl grönsaker, jag använde ärter, morot och majs

Vispa vatten, jordnötssmör, soja och vitlök-ingefära pasta i en skål.
Värm olja i en stor stekpanna. Lägg i lök, tomat och tofu och stek tills bitarna är gyllenbruna. Tillsätt grönsakerna och såsen. Koka i 5 minuter. Servera med ris / quinoa / tortilla.

2 comments:

  1. Tänk att nu har jag ätit tofu två gånger på två veckor. Det händer inte ofta! Jag har använt jordnötssmör i såser, både kalla och varma. Det blir gott och krämigt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay Sara, roligt om du får tycke för tofu!

      Delete