Friday, June 5, 2015

Pizza Oatcakes

Pizzasmakande småkex som passar bra till ostbrickan eller bara som sådana. De har mycket smak i sig själv, men man kunde även toppa dem med ost innan gräddning. Vill du göra dem glutenfria använd då glutenfritt havregryn och mjöl.

Pizza-flavored biscuits that fits well with the cheese board or simply as such. They have a lot of flavor, but you can also top them with cheese before baking. If you want to make them gluten-free use gluten-free oatmeal and flour.



Pizza Oatcakes
about 20 pcs

50 g butter /margarine /oil
100 g oatmeal
100 g plain flour
1 tsp baking powder
2 tsp oregano
0.5 tsp salt
3 tbsp boiling water
2 tbsp tomato sauce

Heat oven to 200 C. Melt the butter in a small pan, then allow to cool slightly. Put all the dry ingredients into a bowl. Add the boiling water and tomato sauce and combine to make a firm dough. Roll out the dough onto a lightly floured surface about 0.5cm thick. Cut into desired shapes and bake for 12-15 mins until golden. Leave to cool.


Pizza Havrekex
ca 20 st

50 g smör / margarin / olja
100 g havregryn
100 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk oregano
0,5 tsk salt
3 msk kokande vatten
2 msk tomatsås

Värm ugnen till 200 C. Smält smöret i en liten kastrull och låt sedan svalna något. Lägg alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt kokande vatten och tomatsås och blanda till en fast deg. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord ca 0,5 cm tjock. Skär i önskade former och grädda i 12-15 minuter tills gyllene. Låt svalna.

No comments:

Post a Comment