I dag vill jag gratulera min fina pappa som fyller år. Jag har nog alltid varit både pappas och mammas flicka, men att jag är organiserad och har ordning och reda kommer från min pappas sida. Jag minns när jag var barn att pappa lärde mig hur man lättast skalar ägg och den metoden, tum-metoden, använder jag än i dag. Det var även pappa som lagade mat med banan i och som barn var det väldigt spännande och annorlunda, men otroligt gott. Jag är väldigt tacksam att jag har så fina och stödjande föräldrar. Hoppas du pappa får en fin dag, vi får fira tillsammans senare. 

Ett recept har jag också att bjuda på i dag, Dessa bärkakor blev väldigt goda och saftiga. De är vegan och glutenfria. 

Today I would like to congratulate my dear father on his birthday. I have always been both my father's and mother's girl, but I have my father to thank  for that I'm organized. I remember as a child that my father taught me how to easily peel an egg and that method, the thumb method, I use to this day. It was also my father who used banana in savoury dishes, and as a child I thought it was very exciting and different, but incredibly good. I am very grateful that I have such nice and supportive parents. Dad, I hope you get a great day, we shall celebrate together later.

I also have a recipe for you today, these berry cakes were very tasty and moist. They are vegan and gluten-free.


Vegan and Gluten-Free Berry Cakes
4 pcs

90 g coconut oil
2 dl coconut sugar
2 flax-eggs (2 tbsp ground flaxseed + 5 tbsp water)
2.5 dl gluten-free flour *
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla
2 tsp lemon zest
pinch of salt
mixed berries

Stir together coconut oil and sugar in a bowl. Add the flax-egg and stir well. Add the flour, baking powder, vanilla, lemon zest and salt. Stir to combine. Divide the mixture between four silicone molds (7cm) and top with berries. Bake in 175 C degrees for 25-30 minutes.

*
5 dl brown rice flour
1 1/4 dl potato flour
3 tbsp tapioca starch
3 tbsp coconut flour
1.5 tsp xanthan gum


Vegan och Glutenfria Bärkakor
4 st

90 g kokosnötolja
2 dl kokossocker
2 linfrö-ägg (2 msk malda linfrön + 5 msk vatten)
2,5 dl glutenfritt mjöl *
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
2 tsk citronskal
nypa salt
blandade bär

Rör ihop kokosolja och socker i en skål. Ha i linfrö-ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanilj, citronskal och salt. Rör om. Fördela blandningen mellan fyra silikonformar (7cm) och toppa med bär. Grädda i 175 grader C i 25-30 minuter.

*
5 dl brunt rismjöl
1 1/4 dl potatismjöl
3 msk tapiokastärkelse
3 msk kokosmjöl
1,5 tsk xanthangummi