En fräsch och syrlig mangomousse är gott att ha som fyllning i tårtor, men passar även bra som en dessert i glas. Jag bakade förra veckan en tårta och önskemålet var en syrligare fyllning gärna med mango. Att blanda kvarg eller yoghurt i en mousse gör den syrlig och jag tillsatte inget socker. Jag fick lite av fyllningen över så jag gjorde denna dessert.  

A fresh and tangy mango mousse is good to have as a filling for cakes, but also suitable as a dessert in a glass. I baked a cake last week, and the request was a tangy filling with mango. To mix quark or yogurt in a mousse makes it tangy and I added no sugar. I got a bit of the filling over so I made this dessert.


Syrlig Mangomousse

50 ml vatten, 60 C
50 g moussepulver (Red Man)
2 dl grädde
1 dl kvarg eller Fage yoghurt
125 g mangopuré

Blanda vatten och moussepulver i en skål. I en annan skål vispa grädden, blanda sedan i kvarg, mangopuré och pulverblandningen. Rör om tills det är slätt. Denna fyllning räcker till två lager i en tårta på 22 cm i diameter. Eller fyll moussen i glas och toppa med mangopuré och chokladbitar och servera till dessert.  

Tangy Mango Mousse

50 ml water, 60 C
50 g mousse powder (Red Man)
2 dl cream
1 dl quark or Fage yogurt
125g mango puree

Mix water and mousse powder in a bowl. In another bowl, whip the cream, then mix in the quark, mango puree and powder mixture. Stir until smooth. This filling is sufficient for two layers in a cake of 22 cm in diameter. Or put the mousse into glasses and garnish with mango puree and chocolate pieces and serve as dessert.