Have you tried to make pancakes with chickpea flour? I think that the flour is suitable for savory pancakes because it has a smoky taste. Fill the pancakes with different vegetables or with a tofu sauce as I did.
Kale Chickpea Flour Pancake
1 pcs
1 dl chickpea flour (besan)
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp garlic salt
1/4 tsp salt
pinch of black pepper
1 dl water
small handful of kale
Combine flour, baking powder, garlic salt, salt and black pepper in a bowl. Add the water and kale and whisk well. Heat a skillet with coconut oil and pour the batter all over the pan. Cook for about 5 minutes on one side, flip the pancake and cook for another 5 minutes.
Grönkål-Kikärtsmjölplättar
1 st stor
1 dl kikärtsmjöl (besan)
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk vitlökssalt
1/4 tsk salt
nypa svartpeppar
1 dl vatten
en liten handfull grönkål
Blanda mjöl, bakpulver, vitlökssalt, salt och svartpeppar i en skål. Tillsätt vatten och grönkål och vispa väl. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och häll smeten i pannan. Grädda i cirka 5 minuter på ena sidan, vänd plätten och grädda i ytterligare 5 minuter.
2 Comments
Jag har gjort kikärtsmjölplättar några gånger.Hos mig gick de ganska lätt sönder tills jag fick en tips att om man tillsätter Maizena så går det lättare;D
ReplyDeleteDe här höll bra ihop, bara man inte vänder dem för tidigt. Tack för tipset!
Delete