Tuesday, May 12, 2015

Kale Chickpea Flour Pancake

Har du testat att göra plättar på kikärtsmjöl? Jag tycker att mjölet passar bra till saltiga plättar för att den har en rökig smak. Fyll plätten med olika grönsaker eller med tofusås som jag gjorde. 

Have you tried to make pancakes with chickpea flour? I think that the flour is suitable for savory pancakes because it has a smoky taste. Fill the pancakes with different vegetables or with a tofu sauce as I did.


Kale Chickpea Flour Pancake
1 pcs

1 dl chickpea flour (besan)
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp garlic salt
1/4 tsp salt
pinch of black pepper
1 dl water
small handful of kale

Combine flour, baking powder, garlic salt, salt and black pepper in a bowl. Add the water and kale and whisk well. Heat a skillet with coconut oil and pour the batter all over the pan. Cook for about 5 minutes on one side, flip the pancake and cook for another 5 minutes. 


Grönkål-Kikärtsmjölplättar
1 st stor

1 dl kikärtsmjöl (besan)
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk vitlökssalt
1/4 tsk salt
nypa svartpeppar
1 dl vatten
en liten handfull grönkål

Blanda mjöl, bakpulver, vitlökssalt, salt och svartpeppar i en skål. Tillsätt vatten och grönkål och vispa väl. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och häll smeten i pannan. Grädda i cirka 5 minuter på ena sidan, vänd plätten och grädda i ytterligare 5 minuter.

2 comments:

  1. Jag har gjort kikärtsmjölplättar några gånger.Hos mig gick de ganska lätt sönder tills jag fick en tips att om man tillsätter Maizena så går det lättare;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. De här höll bra ihop, bara man inte vänder dem för tidigt. Tack för tipset!

      Delete