Kikärtsmjöl är naturligt glutenfritt och proteinrikt. Mjölet har en jordig/rökig smak och smakar du på smeten innan du gräddat kakorna smakar det inte gott :) Rå kikärtsmjöl är ingen höjdare med andra ord. Men efter en sväng i ugnen är smaken mycket bättre. Har du inte tidigare testat att baka med kikärtsmjöl kan det vara att smaken känns främmande, men ge det gärna en chans.

Chickpea flour is naturally gluten-free and protein-rich. The flour has an earthy / smoky flavor and if you taste the batter before you bake the cakes the taste is not good :) Raw chickpea flour is no big shots in other words. But after a turn in the oven, the taste is much better. If you have not previously tried baking with chickpea flour the taste might taste  strange, but give it a chance.


Chickpea Cakes served with Berries

100 g chickpea flour (besan)
40 g coconut sugar
125 g water
10 g cocoa powder
30 g coconut oil
3.5 g baking powder

Whisk the chickpea flour, sugar and water together in a bowl. Add the cocoa powder, oil and baking powder and stir the mixture until smooth. Divide the batter into two silicon molds (7cm) and bake in 175 degrees C for 30-35 minutes. Let cool and serve with warmed berries.



Kikärtskakor serverade med bär
2 st 

100 g kikärtsmjöl (besan)
40 g kokosnötssocker
125 g vatten
10 g kakaopulver
30 g kokosnötolja
3,5 g bakpulver

Vispa kikärtsmjöl, socker och vatten i en skål. Tillsätt kakao, olja och bakpulver och rör blandningen tills slät. Dela smeten i två silikonformar (7cm) och grädda i 175 grader i 30-35 minuter. Låt svalna och servera med värmda bär.