To give cookies that little extra, you can fill them with eg. raspberry mousse. It would be equally yummy to fill them with chocolate, Dulche de leche, lemon curd ... the choices are many :)
Blueberry Coconut Cookies with Raspberry Mousse
6 cookies
4 tbsp coconut oil
4 tbsp peanut butter
2 tbsp almond milk
6 tbsp coconut sugar
1 tsp vanilla
2 dl gluten-free oats
1.5 dl gluten-free flour
2 tsp flaxseed flour
2 tsp blueberry powder
1 tsp baking powder
pinch of salt
raspberry mousse
25 g mousse powder
25 g water, 60 C
125 ml whipped cream
50 g fresh raspberries
Mix the water and mousse powder in a bowl. Whip the cream and mix the raspberries with a hand blender. Then add them to the mousse mixture and stir until combined. When the mousse is set put a little mousse between two cookies. Store in the fridge.
Blåbär-Kokos-Havrekex med Hallonmousse
6 st
4 msk kokosolja
4 msk jordnötssmör
2 msk mandelmjölk
6 msk kokossocker
1 tsk vanilj
2 dl havregryn, glutenfri
1.5 dl glutenfritt mjöl
2 tsk linfrömjöl
2 tsk blåbärspulver
1 tsk bakpulver
en nypa salt
hallonmousse
25 g moussepulver
25 g vatten, 60 C
125 ml vispgrädde
50 g färska hallon
Kex: blanda kokosolja, jordnötssmör, mandelmjölk, kokossocker och vanilj i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills allt är kombinerat. Rulla blandningen till bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem något. Baka i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt svalna.
Blanda vatten och moussepulver i en skål. Vispa grädden och mixa hallonen med en stavmixer. Blanda dem sedan i mousseblandningen och rör om tills kombinerat. Lägg mousse mellan två kex när den stelnat en aning. Förvara i kylskåp.
6 Comments
Ooo, vilka sötnosar!
ReplyDeleteTack :)
DeleteGott!
ReplyDeleteTack! Ja, det var det :)
DeleteVi hittar så mycket hos dej som vi vill prova vad gäller bakverk, finfina goda "nyttigheter"!
ReplyDeleteTack snälla! Roligt om jag kan inspirera.
Delete