Jag har bakat liknande kex tidigare, men nu tillsatte jag blåbärspulver, även om det inte syns så bra på kexen. De här kexen blir mycket goda och är dessutom lite nyttigare än vanliga kex. 

I have baked cookies like these before, but now I used blueberry powder, although it does not appear so good on the cookies. These cookies are very good and are also a little healthier than regular ones.



Blueberry Coconut Cookies
6 cookies

2 tbsp coconut oil
2 tbsp peanut butter
1 tbsp almond milk
3 tbsp coconut sugar
0.5 tsp vanilla 
1 dl gluten-free oats
3/4 dl gluten-free flour
1 tsp flaxseed flour
1 tsp blueberry powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt

Mix coconut oil, peanut butter, almond milk, coconut sugar and vanilla in a bowl. Add the remaining ingredients and stir until everything is combined. Roll the mixture into balls and put on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them slightly. Bake at 175 C degrees for about 15 minutes. Let cool.


Blåbär-Kokos-Havrekex
6 st

2 msk kokosolja
2 msk jordnötssmör
1 msk mandelmjölk
3 msk kokossocker
0,5 tsk vanilj
1 dl havregryn, glutenfri
3/4 dl glutenfritt mjöl
1 tsk linfrömjöl
1 tsk blåbärspulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt

Blanda kokosolja, jordnötssmör, mandelmjölk, kokossocker och vanilj i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills allt är kombinerat. Rulla blandningen till bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem något. Baka i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt svalna.