I really like vegetarian patties made with beans. This time I used kidney beans. I mixed the beans with grated zucchini and added spices. I bake mine in the oven, but you can fry them in a skillet if you rather do that. If you bake them in the oven, I recommend oiling the baking sheet so that the patties don't stick.
Bean-Zucchini Patties
8 small or 4 large
1 can of kidney beans, drained and rinsed
2 dl zucchini, grated and squeezed of excess liquid
1-2 tbsp ground flaxseed
0.5 red onion, grated
1 small garlic clove, grated
salt
black pepper
five-spice
chili
Preheat the oven to 175 C degrees. Mash the beans with a fork and then add the rest of the ingredients. Mix and season to taste. Form into patties and put them on a baking sheet lined with parchment paper and bake for 20 minutes.
Bön-Zucchinibiffar
8 små eller 4 stora
1 burk kidneybönor, avrunna och sköljda
2 dl zucchini, riven och pressa bort överskottsvätska
1-2 msk malda linfrön
0,5 rödlök, riven
1 liten vitlöksklyfta, grated
salt
svartpeppar
fem-krydda
chili
Värm ugnen till 175 C grader. Mosa bönorna med en gaffel och lägg sedan i resten av ingredienserna. Blanda och smaka av. Forma till biffar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter.
4 Comments
Dom såg verkligen goda ut! Men femkrydda, gör du den själv eller vart hittar du den?
ReplyDeleteTack. Jag köper en färdig blandning som innehåller stjärnanis, kassia, koriander, fänkål och kummin. Jag bor i Singapore, så här finns den att få tag på lite varstans. Det är en kinesisk krydda.
DeleteJa, det blir en hel del vegetariska biffar här också, det går ju att variera dom så mycket. Och vilket fint fat du har lagt dom på!
ReplyDeleteKramar till dej
Ja, det stämmer. Tack så mycket och kramar tillbaka!
Delete