Friday, March 20, 2015

Seitan Pies

Jag hade överbliven seitanstek och tomatsås, så jag bestämde att använda dem i dessa pajer. Pajerna blev mycket smakrika och goda. Pajbottnet är glutenfritt, men det är inte seitan. Vill du göra helt glutenfria pajer fyll dem då med något annat gott. 

I had leftover seitan steak and tomato sauce, so I decided to use them in these pies. The pies were very tasty and good. The pie crust is gluten-free, but seitan is not. If you want to make completely gluten-free pies fill them with something else.


Seitan Pies

seitan, cut into pieces
tomato sauce

pie crust:
5 dl almond flour
2 tbsp coconut oil
1 egg
1/4 tsp salt

cheese, grated

For the crust put all the ingredients in a bowl and stir with a spoon until the mixture forms a ball. Press dough into a 22 cm pie dish or use several small ones. Fill the pie with seitan, tomato sauce and top with cheese. Bake at 175° C for 15 minutes.


Seitanpaj

seitan, i bitar
tomatsås

pajskal:
5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 ägg
1/4 tsk salt

ost, riven

För pajskalet lägg alla ingredienser i en skål och rör om med en sked tills blandningen bildar en boll. Tryck degen i en 22 cm pajform eller använd flera små formar. Fyll pajen med seitan, tomatsås och toppa med ost. Grädda i 175 ° C i 15 minuter.

4 comments:

  1. gahhh vad gott det ser ut : ) mums! kram Sofia

    ReplyDelete
  2. What a genius tasty simple idea! I love your unique easy crust too!
    Another must make for sure! xxx Brilliant! x

    ReplyDelete