Dessa småbröd med smak av citron, mandel och kola bakade jag förra helgen då jag träffade mina finlandssvenska vänner. De blev mycket goda och är glutenfria.

I baked these cookies flavored with lemon, almond and caramel last weekend when I met my Finland-Swedish friends. They were very good and gluten-free.




Gluten-Free Lemon Shortbread Cookies

3 tbsp butter, melted
2,5 dl almond flour
3 tbsp coconut sugar
0,5 tsp lemon zest

Melt the butter and add the rest of the ingredients. Stir all together until smooth. Form the dough into a cylinder and wrap in plastic wrap. Put in the freezer for 30 minutes. Slice 18 cookies and bake in 175 C degrees for about 12 minutes or until golden brown. Allow to cool.


Glutenfria Citronkex

3 msk smör, smält
2,5 dl mandelmjöl
3 msk kokossocker
0,5 tsk citronskal

Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop allt tills slät. Forma degen till en cylinder och linda in i plastfolie. Ställ i frysen i 30 minuter. Skiva 18 kex och grädda i 175 C grader i ca 12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna.