I baked these cookies flavored with lemon, almond and caramel last weekend when I met my Finland-Swedish friends. They were very good and gluten-free.
Gluten-Free Lemon Shortbread Cookies
3 tbsp butter, melted
2,5 dl almond flour
3 tbsp coconut sugar
0,5 tsp lemon zest
Melt the butter and add the rest of the ingredients. Stir
all together until smooth. Form the dough into a cylinder and wrap in plastic
wrap. Put in the freezer for 30 minutes. Slice 18 cookies and bake in 175
C degrees for about 12 minutes or until golden brown. Allow to cool.
Glutenfria Citronkex
3 msk smör, smält
2,5 dl mandelmjöl
3 msk kokossocker
0,5 tsk citronskal
Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop
allt tills slät. Forma degen till en cylinder och linda in i plastfolie. Ställ
i frysen i 30 minuter. Skiva 18 kex och grädda i 175 C grader i ca 12 minuter
eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
6 Comments
Jag gillar smaken av citron, det känns så himla fräscht! Låter som en riktigt god kombo, kram :)
ReplyDeleteJa, det blir mycket gott och fräscht med citron. Kram
Deletegahhhh verkar hur goda som helst! TACK för kommentaren angående hatten, du är ju bara underbar! TACK! kramar din bloggvän just nu i Helsingborg <3
ReplyDeleteTack Sofia och kram!
DeleteDu dom där tar vi och provar göra vi är ju lite tokiga i citron och dessa verkar ju enkla att få till!
ReplyDeleteKram på dej
Ja, de här är både enkla att göra och goda med smak av citron och mandel. Kram!
Delete