Den här veckan har jag fått äran att vara veckans blogg hos Robbans bästa och det är jag väldigt tacksam över, tusen tack Robert! Robbans bästa är en blogg om caféer, konditorier, bagerier och kaffebarer i Sverige.
This week I had the honor to be the blog of the week at Robbans bästa and I am very grateful for that, thank you Robert! Robbans bästa is a blog about cafes, pastry shops and bakeries in Sweden.
Glutenfria Choklad Cookies
ca 15 cookies
125 g smör
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl kokossocker
1 ägg
3,5 dl glutenfritt mjölmix *
1/4 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 msk vaniljsocker
150 g mörk och vit choklad
Rör smör och socker till en krämig smet. Tillsätt ägget och
rör om ordentligt.
Blanda ner resten av ingredienserna. Med en glasskopa gör ca
15 bollar av smeten och lägg på bakplåtsppapper, platta ut dem en aning. Lämna
utrymme mellan kexen för de växer i ugnen. Grädda i 175 grader ca 12-15
minuter.
*
5 dl brunt rismjöl
1 1/4 dl potatismjöl
3 msk tapiokastärkelse
3 msk kokosmjöl
1,5 tsk xanthangummi
Gluten-Free Chocolate Cookies
about 15 cookies
125 g butter
1 1/4 dl coconut sugar
1 egg
3,5 dl gluten-free flour mix *
1/4 tsp salt
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp bicarbonate
0,5 tbsp vanilla sugar
150 g dark and white chocolate pieces
Beat butter and sugar into a creamy batter. Add egg and stir
well. Mix and stir in the remaining ingredients. With a ice-cream scoop make
about 15 balls of the dough and place them on a parchment paper lined baking
sheet, flatten them slightly. Leave space between the cookies, for they will
spread in the oven. Bake at 175 degrees for 13-15 minutes.
*
5 dl brown rice flour
1 1/4 dl potato flour
3 tbsp tapioca starch
3 tbsp coconut flour
1.5 tsp xanthan gum
4 Comments
Så goda de ser ut:)
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteCookies, så gott till en kopp kaffe! Och vad kul att läsa lite mer om dig hos Robbans bästa. Kram!
ReplyDeleteTack Annelie. Kram!
Delete