Tuesday, February 3, 2015

Vegan and GF Fudgy Brownie

När jag såg ett recept på seg brownie hos Fanny, ville jag testa att göra dem veganska. Och de blev så goda, så där härligt sega. Här är min version på receptet. 

When I saw that Fanny had posted a recipe for chewy brownie, I wanted to try to make them vegan. And they were so good, so heavenly fudgy. Here is my version of the recipe.


Vegan and GF Brownie
10 små bitar

75 g choklad
3 msk kokosolja
1 dl kokossocker
1 linfrö-ägg (1 tbsp flaxseed meal + 2,5 tbsp water)
0,5 tsk vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
en nypa salt

Smält chokladen och blanda sedan i kokosoljan. Tillsätt resterande ingredienser och rör tills du har en jämn smet. Häll i en bakform (15cm x 15cm) som är klädd med bakplåtspapper och grädda i 150 C grader i 20-25 minuter. När den svalnat något, ställ in i kylen och låt svalna helt. Skär i bitar.


Vegan and GF Fudgy Brownies
10 small pieces

75 g chocolate
3 tbsp coconut oil
1 dl coconut sugar (1/2 cup)
1 flaxseed egg (1 tbsp flaxseed meal + 2.5 tbsp water)
0.5 tsp vanilla powder
4 tbsp coconut flour
pinch of salt

Melt the chocolate and then mix in the coconut oil. Add the remaining ingredients and stir until you have a smooth batter. Pour into a baking pan (15cm x 15cm) lined with baking paper and bake at 150 degrees C for 20-25 minutes. When it has cooled slightly, put in the fridge and let cool completely. Cut into pieces.

6 comments: