Tuesday, February 10, 2015

Millet-Zucchini Burgers

Jag gör gärna biffar på hirs och har redan från tidigare många olika varianter av dessa på bloggen. Denna gång tillsatte jag riven zucchini och kryddade med kinesisk fem-krydda. Har du något gott vegetariskt recept på biffar du vill dela med dig av? Jag skulle bli mycket glad över lite ny inspiration :)

I like patties made on millet and I have several different recipes from the past on my blog. This time I added grated zucchini and seasoned with Chinese five-spice. Do you have any good vegetarian recipes for patties you want to share with me and my readers? I would be very happy to get some new inspiration :)


Hirs-Zucchini Burgare

3,5 dl vegetabilisk buljong
0,5 dl hirs, sköljd
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl zucchini, riven
mandelmjöl
0,5 tsk kineskisk fem-krydda
salt
svartpeppar

Lägg hirs i kokande buljong (eller vatten). Sänk värmen till låg, täck och låt sjuda tills vätskan absorberats, 25-30 minuter. Låt stå täckt i 10 minuter. Överför till en skål för att svalna till rumstemperatur, omkring 20 minuter. Blanda i lök, vitlök, riven zucchini och kryddor. Blanda i så mycket mandelmjöl tills du har en smet som går att formas till biffar. Lägg biffarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 C grader i ca 20-25 minuter.


Millet-Zucchini Burgers

3.5 dl vegetable broth
0.5 dl of millet, rinsed
1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1 dl zucchini, grated
almond flour
0.5 tsp chinese five-spice
salt
black pepper

Add millet into boiling broth (or water). Reduce heat to low, cover and let simmer until liquid is absorbed, 25-30 minutes. Let stand covered for 10 minutes. Transfer to a bowl to cool to room temperature for about 20 minutes. Mix in the onion, garlic and grated zucchini. Add salt, pepper and five-spice. Mix in as much almond flour until you have a batter that can be formed into patties. Place the patties on a baking sheet lined with parchment paper and bake at 200 C degrees for about 20-25 minutes.

8 comments:

  1. Jag testade häromdagen att göra jättegoda biffar på marinerad tofu ( Scihuanpeppar, chili & vitlök) och mungbönor! Blev saftiga och smakrika:)) Hirs tycker jag är kanon i biffar!

    Ha en fin dag!

    ReplyDelete
  2. Mmm...så gott med sådana biffar! :)
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  3. Snygga biffar! Det var längesen jag åt vegoburgare nu - tack för påminnelsen!

    ReplyDelete
  4. Vad lustigt, stod och höll ett paket i handen på lunchen nyss och läste på baksidan om recept på biffar. Men blev lite tveksam. Skulle kanske ha slagit till då ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, hirs är gott och passar bra till biffar :)

      Delete