De här bröden ser så vita ut att jag blir nästan allergisk. Alltså, jag menar förstås att jag inte på riktigt är allergisk utan mera att jag helst undviker vitt bröd :) Men dessa är glutenfria och jag har blandat ihop en egen mix av mjöl och med denna mjölmix blev bröden väldigt mjuka och var även följande dag som färska. 

These buns are so white that I almost become allergic to them :) I mean, of course I'm not really allergic, but more that I don't like or avoid white bread :) But these are gluten free and I have made my own mix of flours. The buns turned out fluffy and they were the following day still really soft and fresh.


Gluten-Free Bread
8 small

4 dl gluten-free flour mix*
1 tsp dry yeast
1 tsp salt
1 tbsp oil
1.5 dl water (42 C degrees)

Mix all the ingredients in a bowl with a spoon. Shape into balls and put on a baking sheet lined with parchment paper. Let rise for 30 minutes. Sprinkle the buns with some water and top with pumpkin seeds. Bake at 175 C degrees for about 10 minutes. Let cool.

*
5 dl brown rice flour
1 1/4 dl potato flour
3 tbsp tapioca starch
3 tbsp coconut flour
1.5 tsp xanthan gum


Glutenfria Bröd 
8 små

4 dl glutenfri mjölmix *
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
1 msk olja
1,5 dl vatten (42 C grader)

Blanda alla ingredienser i en skål med en sked. Forma till bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Strö över lite vatten och toppa med pumpafrön. Grädda i 175 C grader i ca 10 minuter. Låt svalna.

*
5 dl brunt rismjöl
1 1/4 dl potatismjöl
3 msk tapiokastärkelse
3 msk kokosmjöl
1,5 tsk xanthangummi