Saturday, February 21, 2015

Blueberry Lemon Muffins, GF and vegan

Blåbär och citron är en kombination som passar perfekt ihop. Jag tillsatte även kardemumma, men den smaken tar inte över. 

Blueberry and lemon is a combination that fits perfectly together. I even added a little cardamom, but it will not take over the taste.


Blueberry Lemon Muffins
6 pcs

1.5 dl buckwheat flour (2/3 cup)
1 dl almond flour (1/2 cup)
1 dl coconut sugar (1/2 cup)
1 tsp baking powder
2 tsp blueberry powder, optional
0.5 tsp cardamom powder
1 dl almond milk (1/2 cup)
3/4 dl coconut oil (1/3 cup)
lemon juice and zest from half a lemon
1.5 dl blueberries (2/3 cup)

Mix all the dry ingredients in a bowl. Then add the wet ingredients and blueberries and stir until combined. Pour the batter into muffin cups and bake at 175 C degrees for about 15-20 minutes.


Blåbär-Citronmuffins
6 st

1,5 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1 tsk bakpulver
2 tsk blåbärspulver, valbart
0,5 tsk kardemummapulver
1 dl mandelmjölk
3/4 dl kokosolja
citronsaft och skal från en halv citron
1,5 dl blåbär

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sedan de våta ingredienserna och blåbären och rör tills kombinerat. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 175 C grader i ca 15-20 minuter.

No comments:

Post a Comment