Sunday, January 4, 2015

Vegetable Puree Soup

Den här soppan har jag gjort många gånger, men av någon anledning har jag aldrig bloggat om den :) Bättre sent än aldrig, eller hur? Servera gärna ett gott bröd till eller karelska piroger som jag gjorde. 

This soup I have made many times, but for some reason I have never blogged about it :) Better late than never, right? Serve with a good bread or Karelian pies like I did.



Grönsakspurésoppa

3 morötter, hackade
1 broccolihuvud, i bitar
1 blomkålshuvud, i bitar
1 röd lök
kokosmjölk
salt
peppar
vitlöks-ingefärapasta

Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt morötterna och låt koka 10 minuter. Tillsätt sedan broccoli, blomkål och lök och låt koka tills alla grönsaker är mjuka. Häll bort en del av kokvattnet och mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölk och krydda efter smak.


Vegetable Puree Soup

3 carrots, chopped
1 head of broccoli, cut into pieces
1 head of cauliflower, cut into pieces
1 red onion
coconut milk
salt
pepper
garlic-ginger paste

Boil water in a saucepan. Add the carrots and cook for 10 minutes. Then add the broccoli, cauliflower and onion and cook until all vegetables are soft. Pour off some of the cooking water and blend the soup smooth. Add the coconut milk and season to taste.

8 comments:

  1. Låter jättegott! Älskar soppor!
    Ha en fin söndag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Gott & snyggt !
    Karelska piroger är ju så gott!

    Fin söndag:))

    ReplyDelete
  3. Så gott när det är kallt.) Ja tycker kokosmjölk ger så bra smak till soppor:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag gillar också kokosmjölk i soppor.

      Delete