For Christmas I made in addition to the traditional Christmas casseroles even a casserole of sweet potatoes flavoured with coconut and cardamom. If you like a little sweeter casserole, I recommend this one. This casserole is not only for Christmas, it can be done all year round. Good together with a green salad.
Sweet Potato Casserole with Coconut and Cardamom
1 kg sweet potatoes
2 dl coconut cream
1 dl breadcrumbs
0.5 dl syrup
1 tsp salt
1 tsp cardamom
1 tsp cinnamon
Peel the sweet potato and cut into pieces. Boil the pieces
in water until soft. Drain the water and mash the potatoes with a hand blender.
Add the remaining ingredients and mix until smooth. Pour the mixture into a
greased baking dish. Bake at 150 ° C for about 1.5-2 hours.
Sötpotatislåda med smak av kokos och kardemumma
1000 g sötpotatis
2 dl kokosgrädde
1 dl ströbröd
0,5 dl sirap
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
Skala sötpotatisen och skär i bitar. Koka bitarna i vatten
tills de är mjuka. Häll bort vattnet och mosa potatisen med en stavmixer.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda tills slät. Häll blandningen i en smord
ugnsform. Grädda i 150° C i ca 1,5-2 timmar.
14 Comments
Så gott det åter! Älskar sötpotatis! :)
ReplyDeleteha en fin dag!
Kram
//Lana
Tack. Ja, sötpotatis är gott. Kram!
DeleteWhat an exotic and tasteful casserole!
ReplyDeleteHappy Sunday,dear!
Thank you Lenia!
DeleteMums finis, låter urgott😃 kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
DeleteVilka spännande smaker!
ReplyDeleteTack :)
DeleteJag som älskar sötpotatis, detta låter jättegott! Gillar att det är kardemumma och kanel i också :) Kram!
ReplyDeleteTack Amy. Det blev mycket gott med kryddorna. Kram!
DeleteWhat a special sweet potato dish! I Will make it tomorrow! Yummm!
ReplyDeleteGreat! Let me know what you think.
DeleteI made it 2 times now & loved it! It was fab even! xxx
DeleteGreat Sophie, thank you!
Delete