Thursday, January 15, 2015

Sweet Potato-Carrot Soup

På senaste tid har jag varit sugen på olika soppor och soppa är ju väldigt gott och värmande. Värmande är kanske inget man först tänker på då man bor i Singapore. Men tro mig man vill nog ha varm mat här också och framförallt då det regnar och blåser ute är det extra mysigt med en god soppa. Nu hade jag sötpotatis och morot i kylen, så det fick bli en soppa på dem. Om man vill kan man krydda med kanel, för jag tycker att både sötpotatis och morot passar bra med kryddan. Ett annat tips är att blanda i färsk riven ingefära och kokosmjölk. Möjligheterna är många så våga testa annorlunda smaksättningar. 

Recently, I have been craving soups and soups are very good and warming. Warming is perhaps nothing you first think of when you live in Singapore. But believe me, you want to have hot food here also and especially when it's raining and windy outside, it is extra cozy with a good soup. Now I had sweet potatoes and carrots in the fridge, so I made a soup on them. If you want you can spice with cinnamon, because I think that both sweet potato and carrot goes well with the spice. Another tip is to mix in fresh grated ginger and coconut milk. The possibilities are endless so dare to try different flavors.



Sweet Potato-Carrot Soup

500 g sweet potatoes
500 g carrots
1 red onion
1 garlic clove
1 vegetable stock cube
8 dl water
salt
red curry paste, to taste

Peel and cut the vegetables. Put all the ingredients in a pan and cook until the potatoes and carrots are soft. Mix with a hand blender. Season to taste.


Sötpotatis-Morotssoppa

500 g sötpotatis
500 g morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
salt
röd currypasta, efter smak

Skala och skär grönsakerna. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka tills potatisen och morötterna är mjuka. Blanda med en stavmixer. Smaka av.

4 comments: