Soppan som jag postade igår toppade jag med knapriga kikärtor, som jag rostat i ugnen. De ger den lena soppan en trevlig textur. Jag valde att krydda kikärtorna med salt och curry. Men som alltid kan du krydda med det du har hemma eller det du gillar. Chili, paprika, kanel, dill för att nämna några exempel. Detta är ett snack som passar bra till fredagsmyset istället för chips eller popcorn och hälsosammare och nyttigare är det också. Man blir dock lätt beroende av dem :)

The soup that I posted yesterday, I topped with crunchy chickpeas, which I roasted in the oven. They give the smooth soup a nice texture. I chose to spice the chickpeas with salt and curry. But as always, you can spice them with what you have at home. Chili, paprika, cinnamon, dill, to name a few. This is a snack to enjoy on Friday evenings instead of chips or popcorn, it's healthier and more nutritious too. For you information you get easily addicted to them :)


Roasted Chickpeas

1 can chickpeas
1,5 tbsp olive oil
salt
curry

Preheat the oven to 200 C. Drain the chickpeas in a strainer and rinse with water. Spread the chickpeas on a paper towl, and use another paper towel to gently press and absorb the water off the peas. Remove the skin from the chickpeas. Drizzle olive oil over the chickpeas and sprinkle with salt and curry. Roast for about 30 minutes until they are crunchy.


Rostade Kikärtor

1 burk kikärtor
1,5 msk olivolja
salt
curry

Sätt ugnen på 200 C. Häll kikärtorna i en sil och skölj med vatten. Lägg dem på ett papper och använd ett till papper för att trycka och absorbera vattnet från ärtorna. Ta bort skinnet från dem. Ringla olivolja över kikärtorna och strö över salt och curry. Rosta i ca 30 minuter tills de är knapriga.