This is a simple soup, but it immediately became a favorite at our house. It has such a good taste of coconut and curry. Be careful with the red curry paste if you do not like too hot dishes. It's better to start with a smaller amount of the paste, and then add more if you wish. I hope you try this warming and yummy soup.
Oriental Lentil Soup
2 portions
1 tbsp coconut oil
1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
2 dl red lentils
4-5 dl water
2 dl coconut milk
2 tbsp tomato paste
2-3 tsp red curry paste
salt
curry
Peel and chop the onion and garlic. Heat a pan and add oil,
onion and garlic. Stir-fry for a minute. Add the rest of the ingredients and
let simmer for 20 minutes. Add more water if the soup is too thick for your
liking.
Orientalisk linssoppa
2 portioner
1 msk kokosolja
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl röda linser
4-5 dl vatten
2 dl kokosmjölk
2 msk tomatpuré
2-3 tsk röd currypasta
salt
curry
Skala och hacka lök och vitlök. Värm en kastrull och
tillsätt olja, lök och vitlök. Stek i en minut. Tillsätt resten av
ingredienserna och låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt mer vatten för en tunnare
soppa.
9 Comments
Linssoppa är så gott och typisk vintermat. Vi gör den på olika sätt men kokosmjölk verkar vara en favorit hos många. Kram!
ReplyDeleteJa, det stämmer att många använder kokosmjölk i soppa. Kram!
DeleteLinssoppa och -gryta är standardvardagsmat hemma hos oss när det inte vankas bloggmat. En variant med kokosmjölk är alltid gott! :)
ReplyDeleteVisst är det så gott och enkelt att laga!
DeleteÅh tack, det här blir morgondagens middag för mig medan maken får äta lite rester he he he han är inte överförtjust i linser nämligen. Kanske koka soppan i Crock Poten...Kram!
ReplyDeleteVad roligt, tack snälla. Kram!
DeleteJag älskar linssoppa,men har aldrig gjort det med kokosmjölk.Det skall jag göra nästa gång.
ReplyDeleteKokosmjölk ska i absolut prova att ha i linssoppan nästa gång det ska lagas till, tackar för tipset.
ReplyDeleteKramar
Hoppas ni också gillar det. Kram!
Delete