Saturday, January 17, 2015

Hummus

Mat från Mellanöstern hör till mina favoriter. Falafel, hummus, tabbouleh, baba ganoush, spenatpaj med filodeg, pita, fattoush, halloumi....ja listan kan göras lång. Man kan bra göra dessa rätter hemma och de är inte svåra att göra själv. Men det är klart att det är gott att ibland äta ute på en restaurang och i Singapore har vi flera sådana restauranger. I  arabkvarteret finns många restauranger att välja bland. 

Hummus är dagens recept och den gör jag alltid då det serveras falafel. Men jag har den gärna som pålägg på bröd också. 

Food from the Middle East are among my favorites. Falafel, hummus, tabbouleh, baba ganoush, spinach pie with filo pastry, pita, fattoush, halloumi....well the list goes on. You can easily make these dishes at home, but occasionally you want to eat at a restaurant and in Singapore we have several such restaurants. In the Arab neighbourhood we have many restaurants to choose from.

Hummus is today's recipe and I always make it when I serve falafel. But I have it gladly as a spread on bread too.


Hummus

1 can chickpeas, drained and rinsed
0,5 dl tahini
3 tbsp lemon juice
2 tbsp olive oil
1 small clove garlic, minced
0,5 tsp ground cumin
1/4-0,5 tsp salt

In a food processor, combine all ingredients and process until smooth and creamy. If the hummus consistency is too thick, add 1 tablespoon water until desired consistency. Keep in an airtight container for up to one week in the refrigerator.


Hummus

1 burk kikärtor, avrunna och sköljda
0,5 dl tahini
3 msk citronsaft
2 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta, hackad
0,5 tsk malen spiskummin
1/4-0,5 tsk salt

I en matberedare, mixa alla ingredienser tills slät och krämig. Om konsistensen är för tjock, tillsätt en matsked vatten tills önskad konsistens. Förvara i en lufttät behållare i upp till en vecka i kylskåp.

2 comments: