Även om Singapore alltid har varmt väder, tycker jag att det kan vara gott med en värmande quinoagröt då det regnar och blåser ute. Gröten får sötma från dadlarna och kanel bidrar med en god smak.  

Although Singapore has always hot weather, I think it's nice with a warm quinoa porridge when it's raining and windy outside. The porridge gets its sweetness from the dates and cinnamon adds a good flavor.



Date Almond Quinoa Porridge

2 dl quinoa, cooked (3/4 cup + 1 tbsp)
1 dl almond milk or more (1/2 cup)
2 large Medjool dates, chopped
cinnamon
salt

Put quinoa, almond milk, and dates in a pan and cook on medium heat until the milk is almost absorbed and the dates are soft. Add cinnamon and salt. Top with more dates, almonds and goji berries if you want.


Dadel Mandel Quinoagröt

2 dl quinoa, kokt
1 dl mandelmjölk eller mera
2 stora Medjool dadlar, hackade
kanel
salt

Sätt quinoa, mandelmjölk, och dadlar i en kastrull och koka på medelhög värme tills mjölken nästan absorberats och dadlarna är mjuka. Blanda i kanel och salt. Toppa med dadlar, mandel och gojibär om du vill.