Det här är en kaka som du nästan gör på nolltid, ingen ugn behövs och jag kan säga att den blir så god. Ibland förvånas man över hur något så snabbt och enkelt kan bli så gott. Hoppas du vill testa. Jag använder mig av dadelsirap, men det går lika bra med annat flytande sötningsmedel. 

This is a cake that you make in no time, no oven is needed and I can say that it is so good. Sometimes it is surprising how something you make so quickly and easily can become this good. Hope you want to try it. I used dates syrup, but you can use other liquid sweeteners as well.


Chocolate Caramel Cake
makes 2

cake base
1 1/4 dl almond flour
1 tbsp date syrup
0,5 tbsp coconut oil

filling
4 dates, pitted
2 tbsp peanut butter
1-2 tbsp water
salt
vanilla

chocolate
3 tbsp cocoa powder
1,5 tbsp coconut oil
1,5 tbsp dates syrup

For the crust mix everything together in a bowl. Press the mixture into two silicon molds (7cm in diameter) and put in the fridge while you make the filling.

Put all the ingredients for the filling in a bowl and mix with a hand blender. Add more water until you get the consistency of a thick caramel sauce. Pour the caramel over the cake bases and put back in the fridge while you make the chocolate.

Put all the ingredients for the chocolate in a bowl and mix with a spoon until smooth. Pour the chocolate over the caramel and put in the fridge to set.


Choklad Kolatårta
2 st

kakbotten
1 1/4 dl mandelmjöl
1 msk dadelsirap
0,5 msk kokosolja

fyllning
4 dadlar, urkärnade
2 msk jordnötssmör
1-2 msk vatten
salt
vanilj

choklad
3 msk kakaopulver
1,5 msk kokosolja
1,5 msk dadelsirap

För kakbotten blanda allt i en skål. Tryck blandningen i två silikonformar (7cm i diameter) och lägg i kylen medan du gör fyllningen.

Lägg alla ingredienser till fyllningen i en skål och blanda med en stavmixer. Tillsätt mer vatten tills du får konsistens av en tjock kolasås. Häll kolasåsen över kakbotten och ställ tillbaka i kylen medan du gör chokladen.

Lägg alla ingredienser till chokladen i en skål och blanda med en sked tills den är slät. Häll chokladen över kolafyllningen och ställ i kylen för att stelna.