Wednesday, November 19, 2014

Baked Chocolate Doughnuts

Om man har en donitsform går det bra att göra donitser i ugn. Det blir lite nyttigare än att fritera dem i olja. Dessa skulle dock inte gå att fritera i olja då denna smet lämpar sig för att bakas i ugn. Och har man inte en donitsform funkar muffinsformar lika bra.

If you have a donut pan is fine to do donuts in the oven. They get a little healthier than frying them in oil. These, however, would not be successful to deep fry in oil as this batter is suitable to be baked in the oven. And if you don't have a donut pan use muffin cups instead.


Baked Chocolate Doughnuts
7 pcs

1 flax-egg
3/4 dl coconut sugar (1/3 cup)
0,5 dl almond flour (1/4 cup)
0,5 dl whole wheat flour (1/4 cup)
2 tbsp cocoa powder
1 tbsp coconut oil
1-2 tbsp chocolate chips

Preheat the oven to 180C. Make the flax-egg by mixing 1 tbsp of flaxseed meal with 2,5 tbsp water, put in the fridge for 15 minutes. To the flax-egg add coconut sugar and whisk with a spoon for 30 seconds. Add the flours, cocoa powder coconut oil and chocolate chips. Pipe the batter into a greased mini doughnut pan and bake for 10 minutes. Drizzle with melted chocolate.


Bakade Chokladdonitser
7 st

1 linfrö-ägg
3/4 dl kokossocker
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl fullkornsmjöl
2 msk kakaopulver
1 msk kokosolja
1-2 msk chokladbitar


Sätt ugnen på 180C. Gör lin-ägget genom att blanda 1 msk linfrömjöl med 2,5 msk vatten, ställ i kylen i 15 minuter. Till linfrö-ägget tillsätt kokossocker och vispa med en sked i 30 sekunder. Tillsätt båda mjölen, kakao, kokosolja och choklad. Spritsa smeten i en smord mini donitsform och grädda i 10 minuter. Dekorera med smält choklad.

2 comments: