Monday, October 20, 2014

Tomato-Chickpea Sauce

Grönsakssås smaksatt med spiskummin är dagens tips till lunch / middag. Gärna serverat med råris och grönsaker. Den här typen av sås är väldigt enkel att laga och man kan bra ta de grönsaker man redan har hemma.

Vegetable sauce flavored with cumin is the tip of the day for lunch / dinner. Gladly serve the sauce with brown rice and vegetables. This sauce is easy to make and you can use the vegetables you already have at home. 


Tomato-Chickpea Sauce

1 red onion, chopped
0,5 zucchini, chopped
0,5 bell pepper, chopped
1 can diced tomatoes or ready tomato sauce
2 dl chickpeas
ground cumin
salt
pepper

Fry the onion in a skillet with some oil. Add the zucchini and bell pepper and fry for a couple of minutes. Add the tomatoes and chickpeas and cook for 15-20 minutes. Season to taste. Serve with brown rice.


Tomat-Kikärtssås

1 rödlök, hackad
0,5 zucchini, hackad
0,5 paprika, hackad
1 burk tärnade tomater eller färdig tomatsås
2 dl kikärter
malen kummin
salt
peppar

Stek löken i en stekpanna med lite olja. Tillsätt zucchini och paprika och stek ett par minuter. Tillsätt tomater och kikärtor och koka i 15-20 minuter. Smaka av. Servera med råris.

4 comments: