Det här är en paj jag gör ofta. Ricotta som fyllning är en favorit, den är krämig och len och soltorkad tomat ger en god smak som passar ihop med den milda ricottan. Vad använder du ricotta till, berätta gärna?

This is a quiche I do regularly. Ricotta as filling is a favourite of mine, it's creamy and smooth and sun-dried tomatoes adds a nice flavor that goes well with the mild ricotta. How do you use ricotta, please let me know?


Ricotta Sundried Tomato Quiche

crust
2,5 dl whole wheat flour
75 g quark
50 g butter, softened
pinch of salt

filling
250 g ricotta
50 g parmesan, grated
5 sundried tomatoes, chopped
1 gralic clove, grated
basil
salt
pepper

Mix flour, quark, butter and salt into a smooth dough and press into a baking pan. Mix the ricotta, parmesan cheese, sundried tomato, garlic and spices. Pour the filling over the crust and bake at 200 C for 20-25 minutes.


Ricotta Soltorkad Tomatpaj

pajbotten
2,5 dl fullkornsmjöl
75 g kvarg
50 g smör, mjukt
nypa salt

fyllning
250 g ricotta
50 g parmesan, riven
5 soltorkad tomat
1 vitlöksklyfta, riven
basilika
salt
peppar

Blanda mjöl, kvarg, smör och salt till en jämn deg och tryck den i en bakform. Blanda ricotta, parmesan, soltorkad tomat, vitlök och kryddor. Häll fyllningen över pajbotten och grädda i 200 C grader i 20-25 minuter.