Pumpasoppa hör till en av mina höstfavoriter. Denna gång fick soppan hetta från röd currypasta, vilket ger en god smak. Gillar man inte hetta kan man utesluta pastan. Kokosmjölk gillar jag att blanda med pumpa, för de passar verkligen ihop. Har du någon favorit höstsoppa?

Idag hade jag gärna bjudit mamma på mat då hon fyller år. Grattis mamma!! Hoppas du får en fin dag, kram!

Pumpkin soup is one of my fall favorites. This time I added some heat to it by using red curry paste, which gives a good flavor. If you don't like the heat, you can omit the paste. Coconut milk is something that goes well with pumpkin, so I added that as well. What is your favorite fall soup?

Today I would have wanted to make food for my mom, since it's her birthday. Happy birthday dear mom!! I hope you will have a great day, hugs!



Pumpkin Soup with Coconut and Red Curry
2 portions

1 small pumpkin, peeled and chopped
1 red onion
0,5 tbsp or more curry powder
red curry paste, after taste
salt
2-3 dl coconut milk

Cook the pumpkin and onion in water until soft. Pour almost all of the cooking water in a pan (you might need it later). Add curry, red curry, salt and coconut milk to the pumpkin-onion mixture and mix with a hand blender. Add some of the cooking water if you want a looser soup.


Pumpasoppa med kokos och röd curry
2 portioner

1 liten pumpa, skalad och hackad
1 rödlök
0,5 msk curry
röd currypasta, efter smak
salt
2-3 dl kokosmjölk

Koka pumpan och löken i vatten tills de är mjuka. Häll nästan allt kokvatten i en kastrull (du kan behöva den senare). Blanda i curry, röd curry, salt och kokosmjölk med pumpan och blanda med en stavmixer. Häll i kokvatten om om du vill ha en lösare soppa.