Chocolate and peanut butter is a good combo and that's what I have used as flavoring in these cookies. Moreover, coconut sugar gives a good caramel flavor.
Peanut Butter Chocolate Cookies
12-14 small cookies
1 flax egg (1 tbsp flaxseed meal + 2,5 tbsp water)
0,5 dl coconut oil
1 dl coconut sugar
1,5 dl almond flour
1 dl rolled oats, gf
1,5 tbsp powdered peanut butter, pb2
chocolate chips
Mix all the ingredients in a bowl. Roll the batter into
balls and place onto a parchment paper lined baking sheet. Flatten them
slightly and top with chocolate. Bake the cookies in 175 C for about 12-15
minutes. Let cool. Decorate with peanut butter if you want.
Jordnötssmör Choklad Cookies
12-14 små kakor
1 linfröägg (1 msk linfrömjöl + 2,5 msk vatten)
0,5 dl kokosolja
1 dl kokossocker
1,5 dl mandelmjöl
1 dl havregryn, gf
1,5 msk pulvriserat jordnötssmör, PB2
chokladchips
Blanda alla ingredienser i en skål. Rulla smeten till bollar
och placera på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem lite och toppa med
choklad. Grädda kakorna i 175 C i ca 12-15 minuter. Låt svalna. Dekorera med
jordnötssmör om du vill.
10 Comments
Så himla gott det låter! Jag älskar kakor :)
ReplyDeletewww.healthymaja.devote.se
Tack snälla!
DeleteOoo vad gott. Jag blir sugen på jordnötssmör direkt.
ReplyDeleteJa, jordnötssmör är så otroligt gott!
DeleteÅhhh nej jag som är så galet godissugen gahhhh måste nog gå ner till skafferiet!!!! kram Sofia
ReplyDeleteHaha, förlåt! Kram
DeleteÅh, dessa vill jag testa. Men finns det något jag använda istället för linfrömjöl?
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Du kan också använda malda chiafrön. Kram!
DeleteTja, så nu skulle jag behöva gå ut och köpa lite jordnötssmör, för dem här och för den läckra Banan Jordnötssmörkaka! Bra recept! Önskar dig en härlig helg kära Katarina!
ReplyDeleteTack, jordnötssmör är så gott. Tack detsamma fina du! Kram
Delete