För några dagar sedan bloggade jag om ett kakrecept med banan och jordnötssmör. Idag använder jag jordnötssmör och choklad, vilka också är en god kombo. Dessutom bidrar kokossocker med en god kolasmak.

Chocolate and peanut butter is a good combo and that's what I have used as flavoring in these cookies. Moreover, coconut sugar gives a good caramel flavor.


Peanut Butter Chocolate Cookies
12-14 small cookies

1 flax egg (1 tbsp flaxseed meal + 2,5 tbsp water)
0,5 dl coconut oil
1 dl coconut sugar
1,5 dl almond flour
1 dl rolled oats, gf
1,5 tbsp powdered peanut butter, pb2
chocolate chips

Mix all the ingredients in a bowl. Roll the batter into balls and place onto a parchment paper lined baking sheet. Flatten them slightly and top with chocolate. Bake the cookies in 175 C for about 12-15 minutes. Let cool. Decorate with peanut butter if you want.


Jordnötssmör Choklad Cookies
12-14 små kakor

1 linfröägg (1 msk linfrömjöl + 2,5 msk vatten)
0,5 dl kokosolja
1 dl kokossocker
1,5 dl mandelmjöl
1 dl havregryn, gf
1,5 msk pulvriserat jordnötssmör, PB2
chokladchips

Blanda alla ingredienser i en skål. Rulla smeten till bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem lite och toppa med choklad. Grädda kakorna i 175 C i ca 12-15 minuter. Låt svalna. Dekorera med jordnötssmör om du vill.