Today is Cinnamon Bun Day! Well, every day may be Cinnamon Bun Day, if you ask me :) So good! Besides baking cinnamon buns, I also baked buns with a filling made from taro root. Taro is reminiscent of potato and has a sweet and nutty flavor. Taro is nutritious and contains three times more dietary fiber than potato. It is an excellent source of potassium, calcium, vitamin C, B and E and magnesium and manganese. It is used like potatoes in savoury dishes, in pastries and desserts.
Bun recipe
Taro filling
200 g taro, cooked
3 tbsp coconut sugar
2 tbsp coconut milk
vanilla
cinnamon, optional
cinnamon, optional
Mash the taro and add the rest of the ingredients. Stir until smooth. Taste the filling and add more sugar if you prefer a sweeter filling.
Taro fyllning
200 g taro, kokt
3 msk kokossocker
2 msk kokosmjölk
vaniljpulver
kanel, valbart
kanel, valbart
Mosa taro och tillsätt resterande ingredienser. Rör tills slät. Smaka av och tillsätt mera socker om du föredrar en sötare fyllning.
10 Comments
Gott med kanelbullar!
ReplyDeleteJa, visst är det!
DeleteSå interesanta bullar:) Taro hade vi i Venezuela,men här har jag inte hittat det.
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteSå spännande! En ingrediens jag inte kände till. Ha det gott!
ReplyDeleteTack Kjersti! Kram
DeleteSpännande med Taro tycker jag, kramar!
ReplyDeleteJa, det är roligt att testa nya ingredienser. Kram!
DeleteVad mycket spännande du bakar och lagar! Roliga och annorlunda ingredienser, kul att läsa om! :)
ReplyDeleteTack Lotta! Roligt att du tycker det.
Delete