Thursday, October 9, 2014

Brownie

Jag bakade brownies för att blanda ner i vaniljglass. Den här har en seg konsistens, vilket gör att den passar bra i glass. Lite som Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie. 

I baked these brownies to mix it into vanilla ice cream. This has a fudgy texture, which makes it great in ice cream. A bit like Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie.


Brownie

150 g smör
2,5 dl kokossocker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 ägg
1 dl fullkornsmjöl / mandelmjöl

Sätt ugnen på 160 grader. Klä en bakform, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.

Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda. Rör ner ett ägg i taget, blanda väl. Vänd slutligen ner mjölet och blanda till en slät smet. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen i ca 20minuter. Låt svalna. Servera kylskåpskall.


Brownie

150 g butter
2,5 dl coconut sugar
1,5 dl of cocoa
1 tsp vanilla
1/4 tsp salt
2 eggs
1 dl whole wheat flour / mandelmjöl

Preheat the oven to 160 C. Line a baking pan, 20 x 20cm, with baking paper.

Melt the butter over low heat in a saucepan. Add sugar, cocoa, vanilla and salt. Mix. Stir in one egg at a time, mixing well after each addition. Stir in the flour and mix to a smooth batter. Pour the batter into the baking pan and bake in the middle of the oven for about 20 minutes. Allow to cool. Store in the fridge. These are good eaten cold.

10 comments: