Banan och jordnötssmör äter jag gärna som mellanmål, men denna smakkombination passar även bra i bakverk. Lite choklad i hade också passat. Jag serverade kakan med vaniljglass. 

I eat happily banana and peanut butter as a snack, but this flavor combination is also great in baked goods. You could add chocolate chips as well. I served the cake with vanilla ice cream.



Banana Peanut Butter Cake

1 large banana, mashed
0,5 dl peanut butter
0,5 dl coconut sugar
2 tbsp quark
1,5 tbsp coconut oil
1 egg
1 tsp vanilla extract
1 dl almond flour
1 dl oat flour
0,5 dl rolled oats
0,5 tsp baking powder
pinch of salt

Stir together the banana, peanut butter, coconut sugar, quark, coconut oil, egg and vanilla until smooth. Add the dry ingredients and stir until combined. Pour the batter into a small parchment paper lined baking pan. Bake in 175 C for 20- 25 minutes.


Banan Jordnötssmörkaka

1 stor banan, mosad
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl kokossocker
2 msk kvarg
1,5 msk kokosolja
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
nypa salt

Rör ihop banan, jordnötssmör, kokossocker, kvarg, kokosolja, ägg och vanilj tills slät. Blanda i de torra ingredienserna och rör om tills kombinerat. Häll smeten i en liten bakplåtspappersklädd bakform. Grädda i 175 C i 20-25 minuter.