En mjuk kaka med smak av äpple, kardemumma och citron. Jag gjorde den glutenfri genom att använda mandel- och kokosmjöl, vilket visade sig bli ett lyckat experiment!

A soft cake with flavors of apple, cardamom and lemon. I made it gluten free by using almond- and coconut flour, which proved to be a successful experiment!


Apple Cardamom Cake, gf, non-dairy

1 dl coconut oil
1 dl coconut sugar
2 eggs
1 dl almond flour
3 tbsp coconut flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp lemon zest

topping
3 apples, sliced thinly
5 pods of cardamom or ground cardamom
sprinkle of coconut sugar

In a bowl stir together oil and sugar. Add the eggs and whisk well. Add the rest of the ingredients and stir until everything is combined. Pour the batter into a baking dish lined with parchment paper (20 x 20 cm). Top with the sliced apples, cardamom and coconut sugar. Bake in 175 c for 20 minutes. Let cool.


Äpple-Kardemummakaka, gf och mjölkfri

1 dl kokosolja
1 dl kokossocker
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk citronskal

toppning
3 äpplen, skivad tunt
5 st kardemummakapslar eller malen kardemumma
nypa kokossocker

I en skål rör ihop olja och socker. Tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper (ca 20 x 20 cm). Toppa med skivade äpplen, kardemumma och kokossocker. Grädda i 175 C i 20 minuter. Låt svalna.