Monday, September 8, 2014

Mazarin Muffin

Mazarin är en av mina favoritbakelser och jag blev så glad när de här muffinsen påminde till smaken mycket om dem. Man kan om man vill tillsätta mandelextrakt, men jag tycker att mandelmassan i sig gav mycket mandelsmak. Saftiga, goda och dessutom glutenfria. 

Mazarin is one of my favorite cakes and I was so happy when these muffins turned out to taste almost the same. You can if you want add almond extract, but I think the almond paste in itself gave much almond flavourMoist, delicious and gluten-free.


Mazarinmuffins, glutenfri

150 g mandelmassa, riven
100 g smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver

2-3 dl hallon
1 tsk potatismjöl

Riv mandelmassan i en skål och tillsätt smör och socker. Rör om tills allt är blandat. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät. Blanda ner mandelmjöl och bakpulver. blanda hallon och potatismjöl och rör ner i smeten. Fyll 6 silikonformar (7cm i diameter) eller muffinsformar med smeten. Grädda i 175 C ca 15 minuter.


Mazarin Muffins, gluten-free

150 g almond paste, grated
100 g butter, softened
0,5 dl coconut sugar
2 eggs
2 dl almond flour
1 tsp baking powder

2-3 dl raspberries
1 tsp potato flour

Grate the almond paste into a bowl and add the butter and sugar. Stir until well blended. Add the eggs one at a time and stir the batter smooth. Mix in the almond flour and baking powder. Mix the raspberry and potato flour and stir into the batter. Fill 6 silicone molds (7cm in diameter) or muffin cups with batter. Bake at 175 C for about 15 minutes.

6 comments:

  1. Gud vad gott det ser ut! Kram
    www.healthymaja.devote.se

    ReplyDelete
  2. I would love to try these babies!
    Have a lovely week,dear Katarina!

    ReplyDelete
  3. De är mina favoritbakelser också! Jag älskar allt med marsipan;D De här måste jag nog göra,tack :)

    ReplyDelete