Att göra egen mjölk av nötter och mandlar är enkelt och framförallt gott. Denna gång tillsatte jag hallon för att få en twist på mjölken. Den passar bra att använda i bl.a. chiapudding och smoothies.

Making your own milk from nuts and almonds is easy and above all tasty. This time I added raspberries to make a twist on the milk. It is well suited to use in eg chia puddings and smoothies.


Cashew Raspberry Milk

2,5 dl raw cashews, soaked overnight (1 cup)
10 dl water (4 cups)
1 tbsp agave nectar
2 tsp vanilla extract, optional
pinch sea salt
handful of raspberries or more

Soak the cashews in water at least 4 hours, or overnight. Drain. Add the cashews and 5 dl water to a blender until smooth. Add the rest of the water, agave, vanilla extract, sea salt and raspberries. Strain the milk if you like, but it's not necessary. Store the milk in the fridge for a couple of days.


Cashew-Hallonmjölk

2,5 dl råa cashewnötter, blötlagda över natten
10 dl vatten
1 msk agave nektar
2 tsk vaniljextrakt, valfritt
nypa havssalt
handfull hallon eller mer

Blötlägg cashewnötter i vatten minst fyra timmar, eller över natten. Skölj cashewnötterna och lägg dem och 5 dl vatten i en mixer och mixa tills slät. Tillsätt resten av vattnet, agave, vaniljextrakt, havssalt och hallon. Sila mjölken om du vill, men det är inte nödvändigt. Förvara mjölken i kylen i ett par dagar.