Saturday, September 13, 2014

Blueberry Crumb Cake

Blåbär och kanel är en god kombo tycker jag och jag har använt dem i denna kaka. Kardemumma och blåbär skulle också vara mycket gott, men kardemumma har jag ännu inte i skafferiet. 

I think blueberries and cinnamon is a good combo, and I have used them in this cake. Cardamom and blueberries would also be very good, but I don't have cardamom yet in the pantry.


Blueberry Crumb Cake

1,5 dl wholewheat flour
1,5 dl almond flour
1,5 dl brown sugar
2 tsp baking powder
pinch of salt
3/4 dl vegetable oil
1 egg
1 dl sour cream
2 dl blueberries

crumb topping
0,5 dl brown sugar
0,5 dl almond flour
30 g butter, cold
1 tsp ground cinnamon

Preheat oven to 180 C. Line a baking dish with parchment paper. Combine flours, sugar, baking powder and salt in a bowl. Mix in the vegetable oil, egg and sour cream. Fold in blueberries. Pour batter into the baking dish. For the crumb topping, mix together all the ingredients with a fork and sprinkle over the cake. Bake for 25-30 minutes.


Blåbärskaka med smul

1,5 dl fullkornsvetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
nypa salt
3/4 dl vegetabilisk olja
1 ägg
1 dl gräddfil
2 dl blåbär

smultopping
0,5 dl farinsocker
0,5 dl mandelmjöl
30 g smör, kallt
1 tsk malen kanel

Värm ugnen till 180 C. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Kombinera mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Blanda i vegetabilisk olja, ägg och gräddfil. Rör försiktigt ner blåbären. Häll smeten i ugnsformen. För smulet, blanda ihop alla ingredienser med en gaffel och strö över kakan. Grädda i 25-30 minuter.

6 comments:

  1. Yummy!!!Could I use frozen blueberries,dear?
    Hugs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, you can! You could toss the frozen blueberries in some cornflour first. Hugs.

      Delete
  2. Vilka fina rutor! Håller med dig om att kanel och blåbär är mycket gott tillsammans.

    ReplyDelete
  3. gahhhhhh vad gott, har inte testat blåbär och kanel ihop! Måste testas tack för tipset! lördagskram Sofia

    ReplyDelete