Gillar du mjuka kex, då är dessa för dig. De har en god smak av mandel och är glutenfria. 

Do you like soft bicookiesscuit, then these are for you. They have a good taste of almond and are gluten free.



Almond Butter-Chocolate Cookies
about 8 cookies, adapted from here

1 1/4 dl almond butter
0,5 dl coconut sugar
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp almond extract
pinch of salt
1 egg
50 g dark chocolate, chopped

Preheat oven to 175 C. Line a baking sheet with parchment paper.

In a bowl, mix the almond butter and sugar together with a spoon. Add baking powder, almond extract and salt, stir to combine. Add the egg and chocolate, stir to combine.

For each cookie, measure out about 1 tbsp size mounds. Place the balls onto the prepared cookie sheet, leave some room between the cookies, as they will spread a bit.

Bake for 10-12 minutes, or until the edges are deep golden brown. Remove from the oven and allow the cookies to cool.


Mandelsmör-Chokladkex
ca 8 st

1 1/4 dl mandelsmör
0,5 dl kokossocker
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk mandelextrakt
nypa salt
1 ägg
50 g mörk choklad, hackad

Värm ugnen till 175 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.

I en skål, blanda mandelsmör och socker ihop med en sked. Lägg i bakpulver, mandelextrakt och salt, rör om. Tillsätt ägg och choklad, blanda.

För varje kex, mät upp ca 1 msk smet och placera på den förberedda plåten, lämna lite utrymme mellan kexen, eftersom de kommer att sprida lite.

Grädda i 10-12 minuter, eller tills kanterna är gyllenbrun. Ta ut ur ugnen och låt svalna.