A bread that you can quickly make. No fermentation is needed, because the bread does not contain yeast. I prefer bread baked with leaven or yeast, but sometimes I still bake these breads using baking powder. The bread was very moist and delicious!
Röra-ihop-bröd
inspiration från Mitt Kök
4 dl fullkornsvetemjöl
3 dl rågmjöl
2 dl havregryn
2 msk pumpafrön
2 msk solrosfrön
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
4,5 dl kvarg eller yoghurt
0,5 dl dadelsirap
1-2 morötter, rivna
1 äpple, rivet
Sätt ugnen på 175 C. Smörj en bakform, 1 1/2 l.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt kvarg,
sirap, morot och äpple. Blanda väl. Häll smeten i bakformen. Grädda i nedre
delen av ugnen i cirka 1 timme.
Låt vila 5 minuter i formen. Stjälp sedan upp och låt svalna
på galler under handduk.
Stir-together-bread
4 dl whole wheat flour (1 2/3 cups)
3 dl rye flour (1 ¼ cup)
2 dl rolled oats (3/4 cup + 1tbsp)
2 tbsp pumpkin seeds
2 tbsp sunflower seeds
1 tsp baking powder
2 tsp bicarbonate of soda
1,5 tsp salt
4,5 dl quark or yogurt (1 3/4 cups)
0,5 dl date syrup (1/4 cup)
1-2 carrots, grated
1 apple, grated
Preheat the oven to 175 C. Grease a baking pan, 1 1/2 l
Stir together the dry ingredients in a bowl. Add the cream
cheese, syrup, carrot and apple. Mix well. Pour the batter into the baking pan.
Bake in the lower part of the furnace for approximately 1 hour.
Let rest 5 minutes in shape. Turn out then up and let cool
on a rack over towel.
4 Comments
Jag skulle gärna ta en skiva till frukost nu! ;) Ha en fin fredag!
ReplyDeleteTack detsamma!
DeleteSånt här icke-jäsbröd, som vi kallar det, är absolut favorit när det ska bakas hos oss. VI gillar det där att det inte ska jäsa, under jästiden tröttnar vi oftast på att baka så vi gillar när det går undan:)
ReplyDeleteHa en fin helg,
kramar
Tack detsamma, kram!
Delete